Jdi na obsah Jdi na menu

Populárně naučná literatura

Nabídka populárně naučných titulů:

Zdraví a životní styl

I zázraky se dějí - dietolog a trenér fitness Vít Chaloupka sepsal skutečné příběhy svých klientů, kterým úspěšně nebo alespoň zčásti pomohl k návratu do plnohodnotného života.

Zdraví a potravinové doplňky - známý odborník a poradce pro zdravou výživu RNDr. Petr Fořt předkládá v této knize nabídku potravinových doplňků, které jsou v současné době dostupné v prodejnách a lékárnách. Zároveň seznamuje s jejich užíváním při konkrétních zdravotních potížích a není zapomenuto ani na doporučené denní dávky vitamínů, minerálů, beta-glukanů apd.

Jak léčit nemoc šílené medicíny - současná situace ve zdravotnictví je mírně řečeno neuspokojivá a důvodem jsou mocenské, ekonomické a politické zájmy. Tato skutečnost je ideou těchto příběhů a esejů, jejímiž autory jsou známí lékaři a odborníci přes komplexní psychosomatickou medicínu MUDr. Jan Hnízdil, MUDr. Jiří Šavlík , CSc. a Ing. František Houdek, chemik a popularizátor vědy.

První dny s vážnou diagnózou - praktický rádce člověka v mezních situacích. Jednotlivé kapitoly se zaměřují na konkrétní problémy, které je třeba postupně řešit, mezi které patří např.  zjišťování dalších informací o nemoci a její léčbě, názory a spolupráce s odborníky (lékaři, psychology), angažovanost a podpora rodinných příslušníků apd.

V každém věku za hřích - know-how ženské krásy a přitažlivosti. Budete-li se řídit radami a tipy autorky knihy, začnete si opravdu užívat života plnými doušky bez ohledu na váš věk.

Kondiční cvičení s balonem - ucelený a výkonnostně odstupňovaný program systematického cvičení, které posiluje tělo, tvaruje postavu a zbavuje ji přebytečných kil. Podle vaší kondice si můžete vybrat ze tří úrovní sestav, ve kterých lze využít i malé činky nebo zátěžové manžety.

Jak si zapamatovat úplně cokoliv - autor se zábavnou formou snaží prezentovat funkci paměti a obnovení a rozšíření její kapacity, kterou se mu podařilo vytrénovat pomocí různých  paměťových dovedností, intenzivního tréninku a studia mnemotechnických pomůcek.  

Životopisy

Otakar Vávra - memoriály významného českého režiséra jsou obrazem doby od 30. let po současnost. Jedinečná kniha, ve které se setkáváme s osobnostmi jako byl Karel Čapek, Adina Mandlová, Lída Baarová, Hugo Haas až po současnou generaci herců a filmových tvůrců. 

Marie Rottrová 
neautorizovaný umělecký a životní příběh ostravské zpěvačky zv. Lady Soul. 

Miro Žbirka - stálice slovenské a české hudební scény, zpěvák a skladatel, ale především skromný člověk, který si u příležitosti svého životního jubilea zavzpomínal na své dětství, rodinu a přátele, kteří ho doprovázeli po jeho soukromé i profesionální cestě životem. 

Generál Patton - rozený válečník, složitá a rozporuplná osobnost a zároveň legenda 2. světové války, který velel americké 3. armádě, jejíž tankové divize se podílely mimo jiné i na osvobození západních Čech. Jako 7-leté dítě již uměl číst ve vojenských mapách a věřil, že se jednou stane velkým generálem vedoucím své vojsko k vítězství.