Jdi na obsah Jdi na menu

Romány pro ženy - světová beletrie 7/2024

Romány pro ženy

 

Steel, D.: Špionka. Půvabná mladá Alexandra Wickhamová se zdá být předurčena pro privilegovaný život, ale osud a začínající válka ji s její lehce vzpurnou povahou zavedou na jinou cestu. Odjede do Londýna, kde se přihlásí k jednotce první pomoci jako řidička nákladního auta. Ovšem jejích schopností i jazykové vybavenosti si všimnou příslušníci tajných služeb a Alexandra se stává součástí zcela jiného světa. Jak stoupá její kariéra, tak roste i riziko jejího odhalení.

 

Fieldingová, J.: Slepá ulička. Dusnou červencovou nocí se ozve střelba a v jedné nenápadné slepé uličce byl někdo zastřelen. Žije tam pět rodin a na první pohled není patrné, že by mezi sebou měli nějaké rozbroje. Ale jak se ukáže, tak každý má své tajemství, nějakou nezahojenou jizvu na duši a také přístup ke zbrani. Kdo je tedy oběť a kdo je vrah?

 

Brown, S.: Čest nade vše. Aislinn Andrewsová zná jméno Lucase Greywolfa z novin a reportáží a ví, že je to uprchlý vězeň, po kterém pátrají policisté po celé Arizoně. Jednoho dne si tento nebezpečný muž najde cestu do Aislinna domu a unese ji. Chce ji použít jako rukojmí, aby se mohl vrátit za svým umírajícím dědečkem a rozloučit se s ním, jak mu velí jeho čest. Aislinn nudný a předvídatelný život se během chvilky změní a je vydaná na milost muži, kterého celá země považuje za nebezpečného kriminálníka. Modrooká blondýnka představuje pro Lucase, vnuka apačského náčelníka, vše, čím celý život opovrhoval, ale přesto po ní zatouží...

 

Moriarty, L.: Jablka ze stromu nepadají. "Kdyby se vaše matka ztratila a podezřelý by byl váš otec, řekli byste to policii?" A právě před takovým dilematem stojí čtyři dospělí sourozenci Delayneovi. Manželé Stan a Joy vlastní proslulou tenisovou akademii, kterou společně celá léta budovali a celá rodina je známá svou soudržností, což jim mnozí ve městě závidí. Jenže je tomu skutečně tak? Najednou manželé prodávají tenisovou akademii a kromě naděje na vnoučata je jakoby již nic nespojovalo. Jednou v noci zazvoní u dveří zraněná dívka se žádostí o ochranu před svým přítelem, který ji napadl a Delaneyovi se jí ujmou a nabídnou jí ubytování. Krátce nato Joy zmizí a po dívce také není vidu. O obrazu dokonalého manželství rodičů začínají mít jejich potomci velké pochybnosti.

 

Deveraux, J.: Mé srdce si tě najde. Na začátku globální pandemie je svět ochromen a životy lidí dostanou zcela jiný směr. Etta Wilmontová nečekaně uvízne v Kansas City a zoufale se snaží sehnat nějaké ubytování. Náhodně se setká se starším osamělým mužem Henrym Loganem, který potřebuje ošetřovatelku. Když Ettě nabídne místo i s bydlením, zdá se, že by to mohlo vést ke spokojenosti obou stran a proto mladá žena tuto nabídku přijme. V domě ji upoutá velká knihovna a kde ve volných chvílích tráví veškerý čas. S velkým zaujetím pročítá historické knihy o životě v tehdejší době, což se postupně začne promítat i do jejích snů. V jednom z příběhů se Etta vžije do role nevěsty na objednávku, která se stane manželkou pohledného rančera Maxwella Lawdona. Tento sen ji neustále pronásleduje a Etta si přeje, aby se ten okouzlující muž stal skutečným a spojil jejich srdce navěky.

 

Rygiert, B.: Dům knih. Poutavý příběh se odehrává v Berlíně ve 20. letech minulého století. Mladá a krásná Rosalie se setkává na jedné společenské akci s generálním ředitelem nakladatelského impéria Franzem Ullsteinem, kterého doslova očaruje. Z pohádkového setkání se však postupně vyvíjí společenský skandál. Milostné aféry, kariéra, špionáž jsou témata, která se  pravidelně objevují na titulních stránkách novin a časopisů z produkce nakladatelského domu Ullstein a nyní se stávají ústředním tématem této rodiny. Román je inspirován skutečnými událostmi a zároveň dává nahlédnout do zákulisí známého nakladatelského domu.

 

Moyesová, J.: Paříž pro jednoho a jiné povídky. Jedenáct vtipných, okouzlujících a nezapomenutelných příběhů od oblíbené autorky nazývané "britskou královnou romantiky", v nichž se čtenářky setkají se sympatickými ženami, kterým zdánlivě nejobyčejnější okamžik zcela změnil život.

 

McFadden, F.: Pomocnice. Millie nastoupila jako pomocnice v luxusním domě u Winchesterových, což považuje za svoji poslední šanci začít někde jinde a s čistým štítem. Každý den se pečlivě stará o domácnost, vyzvedává jejich dceru ze školy a snaží se vařit chutná jídla pro celou rodinu. Snaží se nevidět, jak paní domu Nina Winchesterová dělá schválně nepořádek, aby se mohla dívat, jak ho pak Millie uklízí. Nechápe, proč o své dceři vypráví podivné lži a často si všímá utrápené tváře pana Winchestera. Minulost Millie je temná, ale ukáže se, že tajemství této rodiny jsou mnohem nebezpečnější než to její.

 

Brackston, P.: Tajemství čokoládovny (2. díl). Dívka Xanthe má od dětství zvláštní schopnost - umí promlouvat se starožitnostmi, které jí svěřují svůj tajemný příběh a Xanthe žádají, aby pomohla konkrétním lidem i za cenu toho, že musí cestovat do minulosti. V předchozím dílu, kdy se ocitla v 17. století a prožila v něm neskutečné dobrodružství, se po návratu do současnosti snaží žít zase běžný život. Ale není to pro ni lehké, neboť se v minulosti seznámila se Samuelem, který byl blízký jejímu srdci a vědomí, že spolu nemohou být, ji naplňuje smutkem. Když v ní však starožitná konvička na čokoládu vyvolá vizi, že je Samuel v nebezpečí, Xanthe se rozhodne navzdory rizikům vrátit se znovu do minulosti. 

 

Steel. D.: Temná strana. Dětství Zoe Morganové bylo poznamenáno tragickou nemocí její mladší sestry a přihlížela tomu, jak se rodiče snaží věnovat veškerý svůj čas posledním dnům Rose. Po její smrti se rodiče vzájemně odcizili natolik, že došlo k rozvodu. Zoe tyto smutné vzpomínky provázejí i v dospělosti a aby je ,tak si nastavila vysokou laťku. Pilně studuje a usiluje o kariéru ve světě neziskových organizací, aby mohla pomáhat znevýhodněným dětem. založí si rodinu a svému dítěti chce být dokonalou matkou. Zoe však dostihnou stíny minulosti a táhnou ji do propasti, která je příliš děsivá na to, aby se na ni jen pomyslelo.

 

Riley, L.: Andělský strom. O vánočních svátcích se na starobylém Marchmontském panství, konečně zrenovovaném po devastujícím požáru, setkává velká rodina. Poprvé tam příjíždí i se svým přítelem stárnoucí Greta, která v důsledku tragické nehody před dvaceti lety zcela ztratila paměť. Při osamělé procházce zabloudí až ke stromu, pod nímž se skrývá hrob malého chlapce. Nápis na zvětralém náhrobku i místo samé způsobí, že se Gretě začnou pozvolna vracet vzpomínky. S přítelovou pomocí si postupně skládá jednotlivé střípky paměti, které ji oživí nejen její životní příběh, ale i osud její jediné půvabné dcery Chesky. Ta se s matčiným přičiněním proslavila jako dětská filmová hvězda, ale dívčino dospívání se stalo pro obě velmi těžkou zkouškou, ve které matka s dcerou fatálně selhaly.

 

Brown, S.: Hříchy minulosti. Cage a Hal jsou tak rozdílní, jak jen bratři mohou být. Hal se vydal životem správnou cestou, zatímco  Cage je nenapravitelnou černou ovcí rodiny. Jediné, co je spojuje, tak je láska k jedné ženě. Jenny miluje Hala pro jeho oddanost ke svému povolání, ale v hloubi duše si přeje, aby jeho touha po ní byla stejně tak vroucí, jako ta její po něm. Touží po milenci, jehož nespoutaná smyslnost se více podobá....Cageovi.

 

Pearse, L.: Dům na druhé straně ulice. Katy Speedová žije v městečku Bexhill-on-Sea. Naproti přes ulkici bydlí úchvatná, elegantní a přátelská Gloria, majitelka obchodu s módními oděvy. V jejím domě se ale dějí podezřelé věci, o kterých si šeptá celá ulice. O sobotách přiváží černé auto ženy a někdy i děti, což Katy fascinovaně pozoruje. Jedné noci Gloriin dům vyhoří a v troskách se najdou dvě ohořelá těla. Katy je přesvědčená, že to souvisí s nočními návštěvami, ale k jejímu zděšení zatknout otce a obviní ho z vraždy. Katy je odhodlaná prokázat jeho nevinu i za cenu ohrožení vlastního života.

 

Barreau, N.: Čas třešní. Krásná kuchařka Aurélie a spisovatel André jsou šťastný pár a zdá se, že se jim daří i profesně. André má za sebou úspěšné autorské čtení a jeho publikum, opředevším ženy, mu leží u nohou. Spisovatel si sice pozornosti užívá, ale jeho mysl zaměstnává důležitá myšlenka - na Valentýna by chtěl požádat Aurélii o ruku. Jenže její restaurace nečekaně získá prestižní ocenění a mladá kuchařka neví, co má dělat dřív.

 

Reid, T. J.: Malibu v plamenech. Čtveřice slavných sourozenců, slavných potomků světoznámého zpěváka Micka Rivy, pořádá jako každý rok obrovskou noční párty. Každý se chce dostat do blízkosti těchto sourozenců - Nině, talentované surfařce a supermodelce, Jayovi, surfingovému šampionovi, Hudovi, vyhlášenému fotografovi a jejich milované sestřičce Kit. Jediný, kdo se na párty netěší je Nina, která nikdy netoužila být v centru pozornosti a kterou zrovna opustil její manžel, známý profesionální tenista. Než padne půlnoc, tak alkohol teče proudem, při rozličných hudebních stylech vznikají nová přátelstvía lásky a jiné vztahy se naopak rozpadnou a na povrch vyplavou mnohá tajemství známé rodiny.