Jdi na obsah Jdi na menu

On-line katalog

24. 11. 2009

Čtenářům je nabídnuta nová informační služba on-line katalog, jejímž prostřednictvím získají podrobné informace o fondu knihovny v Tovačově. 

Vyzkoušejte si jeho funkčnost při vyhledávání knih podle příjmení autora,
názvu knihy nebo klíčového slova. Při zobrazení názvu konkrétního titulu a kliknutím na něj, můžete zjistit, zda-li se kniha momentálně nachází v knihovně nebo je půjčená a v případě zájmu si ji můžete ihned rezervovat.

**********************************************************************************************************************************

Odbor umění a knihoven Ministerstva kultury ČR v Praze každoročně vyhlašuje možnost poskytnutí dotací v rámci programu „Veřejné a informační služby knihoven“. Proto se i tovačovská knihovna rozhodla požádat o finanční podporu pro širší nabídku služeb svým uživatelům a zpracovala projekt s názvem „ Zpřístupnění on-line katalogu a dalších zdrojů na internetu“. Předložený návrh byl na MK schválen a knihovna obdržela požadovanou finanční dotaci. Z celkové částky byl zakoupen nový knihovnický program Clavius, který je využíván např. k evidenci knih, periodik, čtenářů, poplatků, výpůjček knih a časopisů a jejich vyhledávání ve vlastním katalogu i katalogů ostatních knihoven v ČR, aktualizaci záznamů, revizi knih apd.. V souvislosti s těmito službami bylo zakoupeno technické zařízení se záložním zdrojem sloužícím jako server pro on-line katalog, prezentaci vlastních webových stránek a prostřednictvím výše uvedeného systému je po dohodě zajištěn i technický servis z Městské knihovny v Přerově.


V současné době čtenáři využívají bezplatné připojení k vysokorychlostnímu internetu
s PC a multifunkčním zařízením z dotací schválených z předchozích let.

Informace o službách Městské knihovny v Tovačově jsou dispozici na webových stránkách www.knihovnatovacov.cz.