Jdi na obsah Jdi na menu

Čtení pro ženy 2/2022

24. 2. 2022

 

 

Romány pro ženy

 

Brown, S.: Pomsta. Texaský ranger Crawford Hunt, pohledný a schopný mladý muž, chce za každou cenu získat zpět svou malou dcerku. Po smrti manželky žil v zoufalství, protože si vyčítal její smrt, kterou určitým způsobem zavinil. Rozhodl se požádat o svěření malé Georgie do své péče a z toho důvodu již přestal pracovat jako policista v terénu.  Avšak ve chvíli, kdy se v soudní síni projednával jeho případ, tak dovnitř vtrhnul maskovaný střelec a začal kolem sebe střílet. Tento klíčový okamžik rozehraje drama pomsty, nenávisti, pletich a vydírání, ale také dobrodružství a strhující vášně.

 

Roberts, N.: Úkryt. Caitlyn, dítě hollywoodských hvězd, se stane obětí únosu, ale jako zázrakem se jí podaří uniknout. Vyděšenou a zraněnou ji objeví na svém ranči Dillon, který ji pomůže se shledáním s její rodinou. Jenže návrat domů  pro Caitlyn znamená velmi znepokojivé zjištění a temné následky na sebe nenechají dlouho čekat.

 

Madeleine, L.: Tajemství mezi námi. Vysoko v horách na jihu Francie se osmnáctiletá Ceci snaží žít co nejnormálnější život. Píše se však rok 1943, kdy není nic normální a pro dívku, která se zamiluje do nesprávného člověk by to znamenalo skandál stejně nebezpečný jako válka, která se dostala i do tak zapadlého městečka. O padesát let později se její vnučka Annie pouští do pátrání po své dávno ztracené babičce. Vydává se z Anglie do Paříže, aby konečně odhalila rodinné tajemství. Postupně tím, jak odkrývá babiččin příběh, zjistí něco, na co nebyla připravená a co o své rodině netušila.

 

Sparks, N.: Život ve dvou. Russell Green, úspěšný třicátník s velkým majetkem, solidní prací a oslnivou manželkou, je se svým životem spokojen. A když mu jeho krásná Vivian porodí dcerušku, tak věří, že je nejšťastnějším mužem  na zemi. Jenže rychlý sled událostí vede k tomu, že se Russell stává otcem v domácnosti, protože Vivian získá dobře placenou, ale časově náročnou práci. Russell se snaží zvládat rodičovské povinnosti jak je může, ale zároveň nechce přijít ani o svou práci. Vivian se mu postupně začíná odcizovat a jediným světlým bodem je pro něj kamarádka Emily, do které byl kdysi zamilovaný a která má také malé dítě. Je to pro oba nová šance?

 

Kinghorn, J.: Poslední léto. Píše se rok 1914, začátek nádherného, sluncem zalitého léta. Na víkendovém večírku se mladičká Clarissa seznámí s Tomem Cuthbertem, studentem univerzity, je jím naprosto okouzlená. Tom je na prázdninách u své matky, která je hospodyní v Deyning parku. Je to velmi pohledný, ale také chytrý a ambiciózní mladý muž, který dobře ví, co chce - a je to Clarissa. Zatímco se mezi nimi prohlubují vzájemné city, tak se rozvíjí i další příběh, protože nejsou jediní zamilovaní...

 

Woodsová, E.: Všichni naši "ex". Helen, Rosa a Ani jsou kamarádky a všechny single, ale každá z jiného důvodu. Helen na vztahy rezignovala a žije sama se svou kočkou. Rosu opustil manžel kvůli mladé stážistce a nemůže se s touto realitou psychicky srovnat. Ani, která je povoláním rozvodový právník, neustále randí a má za měsíc seznamovacích schůzek víc, než někdo za celý život, ale k druhé schůzce nikdy nedojde. A časem se k nim přidá i svobodomyslná  a nepředvídatelná Marnie. Ačkoliv neměly se svými muži vyloženě špatné zkušenosti, ale z různých důvodů jejich vztah nevydržel, tak proč by nemohly "přehrát" svého "ex" partnera některé kamarádce i s návodem na použití? 

 

Garwood, J.: Rychlá jízda. Cordelie přišla při autonehodě o matku a tak ji od malička s láskou vychovával její otec. Jednoho dne však utrpěl silný srdeční záchvat, což Cordelii velice zasáhlo a navíc se dozvěděla šokující pravdu o matčině smrti. Rozhodla se dozvědět víc o ženě, která ji porodila a tak se vydá do Sydney, kde doufá, že najde odpovědi na svoje otázky. Tam jí do cesty vstoupí bratr její nejlepší kamarádky, do kterého byla dříve zamilovaná a netuší, že toto setkání změní zásadním způsobem oběma život.

 

Andersonová, P. J.: Polibek jako dezert. Nick je opravdový kuchařský rebel s neuvěřitelnou vášní pro věc. Proto ho negativně strhující kritika ve vlivných bostonských novinách raní až do morku kostí. Když ale pozná autorku textu, gastronomickou kritičku Claire osobně, je jako u vytržení - tuhle ženu musí získat! Je dobře, že se nechala zlákat k labužnické sázce a Nick má čtyři týdny na to, aby ji okouzlil nejen svým jídlem...

 

Chamberlainová, D.: Nutné lži. V malém městě Grace County v Severní Karolíně se odehrává příběh dvou mladých žen Ivy a Jane, které jsou jen zdánlivě na opačných koncích společenského žebříčku. Ivy ztratila oba rodiče a ve svých 15 letech se musí postarat o svého synovce, babičku a sestru. U babičky se musí vyrovnat s jejím postupujícím stářím, u sestry s její duševní nemocí a u sebe s problémy s epilepsií. Tou dobou se Jane stává sociální pracovnicí v Grace County a netuší, jak moc bude potřeba její pomoci. Velmi rychle se citově angažuje v životě svých klientů, což jí způsobuje problémy nejen u svého šéfa, ale i v soukromí. Jakmile přijde do kontaktu s rodinou Ivy Hartové a poznává ji blíže, tak se rozhodne jim pomoci i za cenu nutných lží...

 

Macomberová, D.: Návraty domů. Cassie prožila šťastné dětství, ale dospělost jí přinesla nepříjemnou životní zkušenost. Vzdala se studia na vysoké škole a utekla s mužem, kterého jí rodiče neschvalovali. To, že jejich obavy byly oprávněné, poznala na vlastní kůži, kdy se stala obětí svého násilnického manžela. Po několika krutých letech byl manžel za týrání odsouzen do vězení a Cassie, která vychovává svou malou dceru, vyvíjí snahu usmířit se se svou rodinou, ale marně. Až jednoho dne obdrží dopis, který posílí  její naději opět se sejít se svou rodinou.

 

Spencer, C.: Nechte mě odejít. Caitlin se ve čtrnácti letech přestěhovala s rodiči z okrajové čtvrti na předměstí Coventry. Rodiče vedli pečovatelský dům pro seniory a doma se zdržovali jen ojediněle, mladší bratr nastoupil na nižší střední školu, ale pro Caitlin nebylo na střední škole volné místo, tak bylo nutné podat si žádost na školní radu, která však s vyjádřením nijak nespěchala. Caitlin travila hodně času v osamění a když už to trvalo dlouho, tak si začala vyhledávat inzeráty na nějakou práci. Zlákala ji nabídka agentury hledající mladé modelky a její velkou chybou bylo, že na něj reagovala. Toto nešťastné rozhodnutí jí do života vneslo hotové peklo.

 

Bannerová, C.: Dům na prahu noci. Amedeo Esposito, původně nalezenec z Florencie, konečně nalezl v dospělosti svůj domov na malém ostrůvku na jihu Itálie. Nejprve se zde usadil jako lékař potřebující práci, ale ostrov i jeho obyvatele si zamiloval, a tak se rozhodl, že si tam založí i rodinu. Za manželku si vzal krásnou a inteligentní učitelku Pinu, opravil chátrající dům a otevřel v něm bar s názvem "Dům na prahu noci", který se následně stal domovem celé generace rodiny Espositových.

 

Carringtonová, S.: Špatná sestra. Psycholožka Connie se snaží pomoci své pacientce Stephanii zbavit se strachu a již se nezabývat svou traumatickou minulostí, ale musí připustit, že svou klientku nedokáže dost dobře pochopit. Pokládá si tedy otázku, co se doopravdy stalo tu noc, kdy Stephanie a její bratr jako zázrakem vyvázli z požáru rodinného domu, zatímco jejich otec takové štěstí neměl.

 

Andrews, I.: Zeptej se moře. Sofie pracuje jako recepční v luxusním vídeňském hotelu. Náročné noční směny a výstup s kolegou jednoho dne psychicky nezvládne, proto se rozhodne pro dovolenou a na měsíc odjede k moři. Tam se seznámí s charismatickým Martinem, ale jejich začínající vztah naruší jeho bývalá přítelkyně, která mu oznámí, že je těhotná. Rozhodne se Martin pro povinnost nebo dá šanci lásce?

 

McCreight, K.: Případ Amélia. Ten den má Kate svou patnáctiletou dceru vyzvednout ze školy, ale zdržela se v práci, a tak přijela se zpožděním. Když zastavila u školy, hemžilo se to tam policisty, stála tam záchranka a Kate se dozví, že její dcera skočila ze střechy budovy... Až po několika týdnech se Kate vrací zpět ke své práci do advokátní kanceláře. Jednoho dne jí přijde podivná zpráva z neznámého čísla, ve které se tvrdí, že její dcera nespáchala sebevraždu, ačkoliv tomu veškerá vyšetřování a okolnosti nasvědčovaly. A tak se Kate rozhodne vypátrat pravý důvod smrti své dcery.

 

Brahmachariová, S.: Jasmínové nebe. Mira se nesmírně těší do Indie, kde se má poprvé v životě setkat se svou tetou a sestřenicí. Již po přistání v Kalkatě na ni silně zapůsobí nejen dusivé vedro, ale i příval nových exotických zážitků, výjevů, vůní a zvuků. Avšak nic není takové, jak si Mira představovala. Jednak se seznámí s Džanuem, který se stane jejím průvodcem i přítelem po krásné i chaotické Kalkatě, ale také se rozhodne za každou cenu zjistit, jak je to se vztahy v rodině, které jsou opředeny tajemstvím mlčení.

 

Haran, E.: Oheň v srdci. Kate, exotická kráska a úspěšná filmová hvězda, se musí neustále skrývat před svým majetnickým manželem i zlomyslnými fámami, které jejich vztah doprovázejí. Proto se rozhodne odjet do Austrálie a konečně něco zjistit o své rodině, se kterou dlouho nebyla v kontaktu. Otec ji ale nepřivítá s otevřenou náručí, jak si představovala, a tak se zklamaná chce vrátit zpět. Náhodné setkání však její rozhodnutí změní.

 

Pagánová, C.: Žij dokud to jde. Když se mladý spisovatel James setká s půvabnou a temperamentní básnířkou Louisou, tak nepochybuje, že potkal ženu svého života. Má to však háček - Louisa je zasnoubená s jeho nejlepším kamarádem Robem, tak se James snaží svoji touhu v sobě umlčet. Léta ubíhají, James se neúspěšně pokouší dopsat svůj román a nutí se zapomenout na ženu svého přítele. Mezitím se Louisin vztah s Robem hroutí a ona hledá útěchu u Jamese, který jí byl vždy oporou. Když se oba konečně poddají citům, které tak dlouho potlačovali, tak důsledky jsou krásné, ale i dramatické...

 

Veletzos, R.: Holčička, kterou tam nechali. V mrazivé noci v lednu 1941 se na schodech bytového domu objeví opuštěná židovská dívenka. V té době je židovská populace ve vážném nebezpečí a dívka je proto umístěna v sirotčinci, kde ji naštěstí brzy adoptují bezdětní bohatí manželé a dají jí jméno Natalia. Přestože je kolem všudypřítomná válka, tak dívka vyrůstá v lásce a blahobytu. Po nástupu poválečné komunistické diktatury se však všechno změní. Rodina přichází o veškerý majetek, rodiče dívky jsou označení za nepřátele režimu a jsou neustále pronásledováni. Jediným únikem Natalie z kruté reality se stane hra na klavír a komplikovaná láska k dlouholetému příteli jejího otce Viktora. Ten je sice ženatý, ale po změně režimu získal vysokou funkci a proto je schopen jim v nelehké době pomáhat. Pak se z jejich života vytratí a Natalie se s ním potká až po deseti letech. Viktorovi se pro ni podaří získat možnost, aby mohla uniknout z komunistického pekla a je na Natalii, jak se rozhodne. Rodinná sága inspirovaná skutečným příběhem.

 

Appleyard, M.: Ordinace v divočině. Čtyřicetiletá Lea má dlouhodobý partnerský vztah, stálou práci a tak pomýšlí na založení rodiny. Její partner to však vidí jinak a Leiny představy se tak zbortí jako domeček z karet. Sama a s dluhy přijímá místo zdravotní sestry v divokém vnitrozemí a její život se začne odvíjet zcela jinak, než si kdy mohla představit.

 

Andersonová, P. J.: Tajná přísada láska. Andrew Knight patřil dlouhou dobu mezi hvězdy gastronomického nebe v Bostonu, ale to už dávno není pravda. Časem u něj došlo ke stagnaci a tzv. vyhoření, což se nepříznivě projevilo i v jeho podnikání. Rozhodne se odjet a strávit dovolenou v Maine, kde potká atraktivní, ale trošku ztřeštěnou Brooke Dayovou, která společně s rodiči vlastní malou restauraci. Mezi Andrewem a Brooke přeskočí jiskra a Andrew se do ní bláznivě zamiluje. A je to právě Brooke, která v něm opět probudí nejen lásku, ale i dřívější vášeň k vaření.