Jdi na obsah Jdi na menu

Čtení pro ženy

21. 10. 2021

Romány pro ženy

 

Moriarty, S.: Dobrá matka. Kate je matkou na plný úvazek a po rozvodu zůstává sama se třemi dětmi. Aby toho nebylo málo, tak manžel si založil novou rodinu a když se všichni vyrovnávají s rozvodem, tak je její dceři Jess diagnostikovaná leukémie. Jediným vhodným dárcem je starší bratr Luke a Kate ví, že musí potlačit všechen svůj strach a udělat pro Jess tu "správnou" věc, tedy něco, co se na první pohled může jevit jako zcela nemyslitelné.

 

Taylor, K.: Léto divokých květin. Zoe se rozhodne opustit na několik dnů svůj dosavadní svět, práci i přítele a vypraví se do Cornwallu, kde zažila před čtrnácti lety svou nejhorší noční můru. Chce konečně odhalit tajemství onoho osudového léta. Znovu se setkává se svou velkou láskou Jackem a pozvolna se mezi nimi začne probouzet dávný cit. Vydrží jejich osudová láska výčitky z minulosti i závazky současnosti?

 

Simons, A.: Skrýš. Lékařka Eva Hanssenová doufá, že stíny minulosti nechá konečně za sebou, ale už první den služby ve věznici se nevědomky zaplete do zločinu. Žena jednoho ze zatčených ji žádá o pomoc, ale lékařka ji odmítne. Dotyčná však další den zmizí -  z čeho měla strach a co chtěla Evě Hanssenové říct? Lékařka se rozhodne vypátrat pravdu, ale netuší, že je její život v ohrožení.

 

Daly, P.: Co jsi to za matku? Žádná rodina není dokonalá - manžel, tři děti a práce na plný úvazek dají člověku zabrat. Není tedy divu, že se občas na něco zapomene - třeba na to, že jste měla na starosti dceru své přítelkyně, jenže tu od včerejšího dne nikdo neviděl a navíc není to první dívka, která se pohřešuje. Lisa Kallistonová je zničená pocitem viny, a když ji rodina zmizelé dívky veřejně obviní, rozhodne se svou chybu napravit. Postupně odkrývá okolnosti dívčina zmizení a dochází k překvapivému zjištění.

 

Stapleyová, M.: Co dělat, když prší.  Oba potřebovali pomoc a ochranu, Mae přišla v šesti letech o oba rodiče, Gabriel měl také nelehké dětství a otce alkoholika. Obou se ujali její prarodiče a netušili, že bude stačit jen málo a hluboké přátelství se promění v první lásku. Gabriel však náhle odešel a oba se setkají až po deseti letech na místě svého dětství. Budou schopni navázat tam, kde před lety skončili?

 

Pearse, L.: Nezapomeň na mě. Skutečný příběh o lásce, odhodlání a nezlomnosti duše se odehrává v r. 1786, kdy je Mary Broadová, dcera rybáře z Cornwallu, za krádež klobouku odsouzena k smrti oběšením. Ortel je ale posléze změněn a místo oprátky čeká Mary transport do Austrálie se skupinou trestanců. Už děsivé podmínky na palubě lodi předesílají, že život v trestanecké kolonii nebude žádný med. Osud si pro Mary v nemilosrdné zemi přichystal radosti i strasti, každodenní rutinu i velkolepé dobrodružství. Díky své nezdolné povaze však Mary nadále věří, že se jednou vrátí na svůj rodný a milovaný Cornwall.

 

Hill, E.: Chata u jezera. Harvardská knihovnice Hester Thursbyová má velmi neobvyklého koníčka - hledá ztracené osoby a věci. Klienti si ji obvykle najímají na vyhledávání nejrůznějších informací, ale její nová zakázka je úplně jiná. A jak se časem ukáže i komplikovanější, překvapivější a hlavně nebezpečnější, než se zprvu zdálo.

 

Harrisonová, N.: Osudové léto. V roce 1938 stojí svět na prahu druhé světové války, ale v luxusním hotelovém rezortu na ostrově Montauk začíná další z mnoha opulentních letních sezon pro newyorskou smetánku. Beatrice Bordeauxová doufá, že se během prázdnin znovu sblíží s manželem Harrym, ale ten za ní jezdí jen o víkendu. Beatrice zjišťuje, že hotel slouží hlavně pro potřeby zhýčkaných dam, mezi kterými se vůbec necítí dobře, neboť pochází z venkova a povrchní svět večírků a pletich ji nijak neláká. Postupně se seznamuje s obyvateli městečka a také se strážcem majáku, přičemž se citová propast mezí ní a manželem stále více prohlubuje...

 

Sparks, N.: Spřízněné duše. Hope Andersonová stojí na životní křižovatce. Je jí třicet šest let, svatba v nedohlednu a navíc jí těžce onemocní otec. Hope se rozhodne, že stráví týden na rodinné chatě v Severní Karolíně, aby připravila dům na prodej a zároveň o samotě popřemýšlí o své budoucnosti. Na stejné místo směřuje i Tru Walls, který se zde má setkat se svým údajným otcem a vyřešit tak své nejasnosti týkající se rodiny. Cesty Hope a Trua se osudově zkříží a vyústí ve velmi intenzivní vztah, který však proti sobě postaví povinnosti k rodině a osobní štěstí.

 

Potter, A.: Co je nového, kotě? Delila se rozhodla vyřešit svou nespokojenost s osobním životem, vezme si psa, sbírku desek od Toma Jonese a opouští nejen svého přítele Lennyho, ale i nudný Bradford a vrhá se do víru velkoměsta. Náhodné setkání s televizním produkčním Charliem ji zavede přímo do Notting Hillu, kde potkává výstřední Vivienne a jejího kamaráda Sama, dobrosrdečného provozovatele místní kavárny. Deliiny sny se pomalu začínají plnit, nachází novou lásku a nový život, bydlí v luxusním bytě, přes den nakupuje oblečení od známých módních návrhářů a večer navštěvuje nóbl restaurace. Je to však život, který si přeje?