Jdi na obsah Jdi na menu

Historické romance

Historické romance

Hlas srdce (Lambová, A.) - Virginie, dcera známého svůdce z Vysočiny Lachlana Mac Kenziho, se tajně vydává za svým snoubencem, který odjel do Francie. Jaké je však její rozčarování, když se namísto krásné a slunné Francie ocitne na otrokářské plantáži v americké Virginii. Stává se nevolnicí a neví, co ji čeká, jestli ještě někdy uvidí svého snoubence a svoji zemi.  

Nevídaný skandál (Needham, L.) - na  exilovou korunní princeznu Caroline na honosném plese pořádané na její počest čeká nemilé zjištění. Při procházce zahradou ji sleduje urostlý mladý a velmi pohledný muž. Vzápětí ji unese do svého klubu, kde jí oznámí, že její život je ohrožen a on má za úkol ji ochránit. Z muže se vyklube vznešený hrabě a zároveň špion ve službách ministerstva zahraničí a zpočátku vůbec není nadšen svou rolí "chůvy", ale postupně svůj názor změní...   

Barbar z Vysočiny (Howell, H.) - sir Artan se uvolí k vykonání prosby umírajícího příbuzného, aby zabránil svatbě neteře Cecily s bezcitným lordem, kterého ji nutí lakomí příbuzní. Dívka mu byla vykreslena jako něžné a poddajné stvoření, ale opak je pravdou. Cecily nechce své příbuzné zklamat a tak ze svatby nehodlá ustoupit.  Artanovi se půvabná a odvážná Cecily velmi zalíbí a rozhodne se dívce dvořit, aby ji přesvědčil, že existuje i opravdová láska.

Kráska a špion (Callen, G.) - mladá vdova Charlotte se po dlouhé době odhodlá vyhledat společnost a vydá se na ples. Tam ji zaujme jeden neznámý muž a náhodou vyslechne rozhovor, ze kterého si odvodí, že je to patrně nebezpečný zločinec. Vzápětí se stává jeho zajatkyní a musí ho následovat, kam jí nařídí. Její přítomnost dotyčnému způsobí komplikace, neboť nebyl sám, kdo odhalil její totožnost a kdyby se o ni teď nepostaral, hrozila by jí smrt.  
Když navíc zjistí, že Charlotte je i dcera jeho velitele, pro kterého pracuje ve službách britské koruny, tím spíš má povinnost ji chránit. Ale jak to skloubit, když jej čeká nebezpečná práce?

Vévodovo pokušení (Hunter, J.) - vévoda Aldwyn je rozený zhýralec a velmi problematická osoba. Nikoho by však ani ve snu nenapadlo, že je také autorem velmi oblíbených historických románů. Jeho obdivovatelkou je i Lily, která se po nevydařených zásnubách rozhodne opustit Londýn a snaží se nalézt práci. Přijme místo hospodyně právě u Aldwyna a netuší, že se stává lákavou inspirací pro muže, se kterým je zároveň spojeno i tajemství jeho minulosti.

Svatba pro rytíře (Welfonderová, S. E.) - skotský rytíř Magnus se vrací z prohrané bitvy domů, kde ho očekává otec a dva mladší bratři. Rodina je chudá, neboť bouře zničila veškeré jejich loďstvo. Ke svému překvapení Magnus zjišťuje, že v jeho nepřítomnosti ho otec v zastoupení oženil s bohatou dědičkou ze sousedství, aby mohl využít nevěstino věno ke zvelebení hradu a výstavbě nových lodí. Ačkoliv se mu nevěsta líbí, jeho hrdost mu nedovoluje, aby přijal její věno a chce ji neposkvrněnou vrátit její rodině. Amicia však Magnuse již od dětství tajně miluje a domů se vrátit nehodlá.

Výzva k hříchu (Enoch, S.) - Zachariáš Griffin je velmi nevyzpytatelný a nezodpovědný mladík, který svými vrtochy a bláznivými nápady neustále pobuřuje svého staršího bratra.  Když se mladík znenadání rozhodne vstoupit do armády, bratr se rozhodne mu v tom zabránit a vyšle jej coby garde za starou tetičkou do lázní. Nesourodá dvojice se po cestě zastaví u tetiččiných známých na venkovském statku, kde mají sedm vdavekchtivých dcer. Zachariáš se těší jejich velkému zájmu a rozhodne se jim najít ženichy, u jedné z nich se však zmýlil. Zkoumavé pohledy Karoliny jsou ryze profesního  zájmu, líbí se jí mladíkova tvář a protože se zaujatě věnuje malířství, ráda by namalovala jeho portrét a poslala jej na prestižní uměleckou školu ve Vídni, kde by chtěla studovat.

Válečník z Vysočiny (Howell, H.) - Fiona prchá před posedlým mladíkem do skotské divočiny, avšak po cestě je přepadená skupinou ozbrojených mužů. Naštěstí se objeví neznámý cizinec, zachrání ji a nabídne pohostinnost svého sídla. Přestože je hrad rodu Mac Fingalů opředen špatnou pověstí a tajemstvím, Fioně je zde překvapivě dobře a navíc cítí ke svému zachránci víc než jen obdiv. Ani dívka není hradnímu pánu lhostejná, ale ačkoliv je oslněn její krásou, přesto se rozhodne Fionu vrátit její rodině.

Skandální život (Londonová, J.) - když hrabě Donnelly přijede do Hadley Green a setká se s Lily, novou hraběnkou z Ashwoodu, je mu okamžitě jasné, že není tou, za kterou se vydává. Poznává Keiru Hanniganovou, která ve snaze vyhnout se nechtěnému svazku přijala dočasně totožnost své sestřenice, pravé hraběnky. Hrabě pohrozí Keiře prozrazením, ale nakonec okouzlen její krásou, uchrání její tajemství a zapojí se s ní do pátrání po zmizelých špercích. Žádný z nich však nepočítá s tajemným cizincem, který hrozí, že odhalí Keiřiny lži.

Sladké mámení (Clare, P.) -  otec Cassie, malitel tabákových plantáží, je již dlouho nemocen a pro mladou ženu není snadné ve společnosti ovládané muži udržet v chodu zadlužené hospodářství. Měla by se vdát za Geoffreyho, který by pro ni udělal cokoliv, ale Cassie si ve skrytu duše myslí na nového otroka z Anglie, který ji nesmírně zaujal. Pokud se jí nepodaří své pocity před Geoffreyem skrýt, bude jí hrozit vážné nebezpečí.  

Lekce svádění (Callen, G.) - Grace je šokovaná, když se dozví, že ji matka použila jako hlavní cenu v karetní hře. Grace má však své plány a potřebuje, aby muž, který ji vyhraje, na ně přistoupil. Daniela, nechvalně známého prostopášníka, nevinné dívky nikdy moc nezajímaly ale krásná Grace jej přitahuje. Ta mu tedy navrhne zajímavou sázku, on má za úkol ji okouzlit a svést a ona má jeho svodům odolat. Pokud se jí to podaří, vyhraje značnou částku peněz, která ji zajistí budoucnost a pokud vyhraje on, tak bude jeho. Daniel nikdy nepoznal takové pokušení a rozhodně nemá v úmyslu prohrát.

Svádění skotské nevěsty (Welfonderová, S. E.) - lady Gelis Mac Kenzieová touží po lásce a vdavkách, ale její otec dosud všechny nápadníky odmítal. Jednou se jí zjeví svůdný muž a ona ví, že spatřila budoucího snoubence. Ronan vypadá opravdu dobře, ale nedávno pohřbil manželku a navíc se potýká s kletbou uvalenou na celý rod. Má obavu, že pokud se zamiluje do jiné ženy, vystaví ji smrtelnému nebezpečí. Gelis tuší, že pohledného muže tíží temná minulost a že bude muset vynaložit veškerý svůj um, aby ho přesvědčila, že láska vše překoná.

Vítěz z Vysočiny (Howell, H.) - Liam Cameron je přesvědčen, že zemřel a je v nebi, neboť se mu zjevil půvabný anděl. Avšak bolest v těle dokazuje, že je stále mezi živými a za to může poděkovat Keiře Murrayové-Mac Kailové, vdově po vůdci klanu. Její panství je ohrožováno krutým nájezdníkem a Liam se rozhodne zachránit její panství i za cenu dalšího boje. Nejvíce mu však záleží na tom, aby získal její důvěru a lásku.