Jdi na obsah Jdi na menu

Knižní novinky nejčtenějších autorů 6/2022

 

TOP výběr

 

Bryndza, R.: Propast smrti. Třetí případ soukromé detektivní kanceláře Kate Marshallové a Tristana Harpera.

 

Vondruška, V.: Královražda na Křivoklátě. Pokračování historických detektivních příběhů s královským prokurátorem Oldřichem z Chlumu.

 

Voosen, R. - Danielsson, K. S.: Archanděl. Další napínavý případ známé autorské dvojice mrazivých severských detektivek.

 

Keleová-Vasilková, T.: Zrcadlo. Příběh jednoho "obyčejného" manželského páru žijícího bez větších konfliktů, ale také bez potřebné citové jiskry, na což nevědomky poukáže jejich dcera.

 

Hartl, P.: 15 roků lásky.  Cesty osudu mohou být nevyzpytatelné a o tom se přesvědčí i mladý muž, který najde lásku tam, kde by to nejméně očekával.

 

Hawkins, P.: Pomalu hořící oheň. Autorka bestselleru "Dívka ve vlaku" předkládá čtenářům další brutální zločin, jehož řešení je plné překvapivých zvratů.

 

Morrisová, H.: Tři sestry. Válečný román podle skutečného příběhu o naději a přežití v koncentračním táboře.

 

Vondruška, V.: Neviditelní. Pro autora netypický příběh z budoucnosti, kdy jsou priority společnosti zcela jiné, než v dnešní době.

 

Weir, A.: Spasitel. Autor kultovního románu "Marťan" představuje další jedinečné a napínavé meziplanetární dobrodružství.

 

Poncarová, J.: Cyklistka. Životní příběh plný dobrodružného cestování poslední baronky ze šlechtického rodu Battaglia.

 

Delaney, J. P.: Slušní lidé. Jak se mají manželé vyrovnat se skutečností, když se po dvou letech dozví, že jejich dítě bylo v porodnici omylem vyměněno?

 

Caplinová, J.: Chata ve Švýcarsku. Další pohodový román s vůní horké čokolády zavede čtenářky do Švýcarska.

 

Pötzsch, O.: Katova dcera a prokletí moru. Osmý díl historické ságy detektivních případů z r. 1679, kdy se Bavorskem šířil mor a v Kaufbeurenu umírali za podezřelých okolností další lidé.

 

Pennyová, L.: Skleněné domy. Pokračování detektivní série případů inspektora Armanda Gamache, nejoblíbenějšího detektiva dle Washington Post.

 

Robb, J. D.: Jen ty a já. Pod tímto pseudonymem píše známá spisovatelka Nora Robertsová své detektivky s vyšetřovatelkou Evou Dallasovou.

 

Grisham, J.: Podfuk. Společenský román s detektivní zápletkou zachycuje vyšetřování vraždy v pořadí pátého federálního soudce.

 

Bauer, J.: Všude číhá smrt. V historicko-detektivním románu z doby panování krále Václava IV. se opět setkáváme s rychtářem Jakubem Protivou, který tentokrát musí vypátrat, kdo zabil jeho bratra Ondřeje.

 

Gillerová, K.: Příliš mnoho tajemství. Mladou ženu pracující v butiku majitelka přetěžuje nejen dalšími pracovními úkoly, ale i svými soukromými problémy a nedává jí prostor pro její osobní život.

 

Cole, D.: Imitátor. Autor krimisérie "Hadrový panák" napsal další detektivní román o jednom z nejoriginálnějších vrahů, který měl potřebu proměňovat ošklivost v krásu a dokonalost pro něj měla větší cenu než život člověka.

 

Jacobsová, A.: Něžný měsíc nad Usambarou. Ve druhém dílu rodinné ságy se životní cesty Georga a Charlotty konečně sejdou a oba se vrátí i s dcerkou do Afriky, kde Charlotta koupí kávovníkovou plantáž v pohoří Usambara.

 

Steelová, D.: V otcových stopách. Válečný příběh Jakoba a Emmanuelly, kteří přežili v koncentračním táboře Buchenwald a po osvobození odjeli do Ameriky, aby začali nový život.

 

Lacrosse, M.: Vinařství: Osudové dny. Závěrečný díl strhující rodinné ságy zachycuje společenské poměry na konci 19. století v Alsasku.

 

Flint, S.: Tátovy holky. Pátý příběh vyšetřovacího týmu Charlotty Staffordové inspirovaný skutečným osudem pachatele, ze kterého životní tragédie učinila zločince.