Jdi na obsah Jdi na menu

Podzimní nabídka populárně-naučné literatury

Změňte své návyky (M. J. Ryan) - největší překážkou jakékoli změny jsou nejčastěji naše hluboce zakořeněné návyky: automatické myšlenkové procesy, které fungují mimo naše vědomí a mají velký vliv na naše chování a reakce. Autorka ve své knize nabízí jednoduché afirmace, které pomohou přeprogramovat naše zažité návyky a reakce našeho myšlení. Výsledkem bude nalezení rovnováhy mezi osobním a pracovním životem, lepší a efektivnější kíomunikace, posílení sebevědomí, rozhodnosti a trpělivosti, omezení stresu...

Snižte hladinu cukru v krvi za osm týdnů (M. Mosley) - v této publikaci se dočkáme vysvětlení skutečnosti ohledně hromadění nebezpečného břišního tuku a návodu, jak se ho co nejrychleji zbavit. Lékař M. Mosley poukazuje na jeden z největších problémů dnešní doby a to je zvýšení hladiny krevního cukru, která nás vystavuje riziku řady vážných onemocnění a vysvětluje, jak bojovat s tělesnou váhou a znovu získat kontrolu nad svým zdravím.

Vyzrajte na tloustnutí (N. Hermann) - autorka knihy, psychoterapeutka a poradkyně ohledně zdravé výživy, se sama v minulosti potýkala se silnou nadváhou. Ve své knize komentuje všeobecně předkládané chybné názory a mýty o hubnutí a prezentuje svoje vlastní a osvědčené zkušenosti. 

Odpojte své dítě od sítě - 101 způsobů, jak se odtrhnout od přístrojů a užívat si skutečného života (L. H. Joshiová) - kniha nabízí různé aktivity, jak v dnešní přetechnizované době trávit volný čas jinak než před obrazovkou, ať už jsou to mobilní telefony, tablety, notebooky či televize. Nápaditá publikace uvádí možnosti různých zájmových aktivit pro děti, které vyžadují většinou minimální finanční náklady a snaží se je přivést alespoň na chvíli do reálného světa.

Sama sebou - zrození sebevědomé ženy (I. Molnárová) - autorka nabízí návod pro každou ženu, která chce pracovat na tom, aby dosáhla ve vlastních očích dokonalosti - tedy takové ženy, jakou si přeje být. Kniha je doplněna praktickými tipy a úkoly, které mají čtenářkám pomoci v jejich sebepoznání a rozvoji vlastní osobnosti.

Protože (P. Casanova) - autor k tomuto titulu uvádí "svoji knihu věnuji rozumu, aby lépe pochopil srdce". Unikátní publikace spojující psychologii, biologii, historii i další obory lidského poznání se snaží pomoci vyřešit konkrétní lidské situace a bolesti, se kterými se každý člověk ve větší či menší míře ve svém životě setkává.

37 vteřin (S. Arnoldová, S. Padorrová) - autorka líčí čtenářům svůj autentický příběh, kdy si po záhadných předtuchách velmi přesně předpověděla vzácnou a obvykle smrtelnou porodní komplikaci. Život jí zachránilo setkání s lékařkou, která jí uvěřila, ačkoli žádné testy neukazovaly nic podezřelého. Když se žena později vyrovnávala s tímto traumatickým zážitkem pomocí regresivní terapie, objevila svět, o kterém do té chvíle neměla ani tušení: začala komunikovat s dušemi zemřelých. Její poselství je velmi pozitivní: nikdy nejsme sami a kolem nás je daleko víc lásky a pomoci, než si dovedeme představit.

Frekvence. Síla osobních vibrací (P. Peirce) - jelikož nás věda učila, abychom spoléhali jen na to, co vidíme a na co si můžeme sáhnout, většinou si nevšimneme, že naše duše, myšlenky, emoce i těla jsou tvořena energií, která neustále vibruje. Naše osobní vibrace tímto procesem sděluje okolí kým jsme a pomáhá nám vytvářet naši realitu. V knize se dočteme, jakým způsobem můžeme svoji osobní vibraci vnímat a jak můžeme pracovat se svojí energií a tím pozitivně ovlivňovat svůj život.

Ájurvédská lékárna - jednoduché domácí prostředky na drobné zdravotní potíže (V. Verna) - mezinárodně uznávaná lékařka věnující se léčbě pomocí ájurvédy vysvětluje, jak využít ájurvédské bylinky k přirozené léčbě běžných každodenních potíží (nachlazení, problémy s trávením, kožní onemocnění, bolesti hlavy, alergie apod.). Je zde zvláštní kapitola týkající se prostředků, které poskytují rychlou úlevu u dětských onemocnění.

Chytré, ale roztěkané. Pomozte svým dětem naplno rozvinout jejich potenciál (P. Dawson, R. Guare) - je smutné sledovat své chytré a talentované dítě, jak se všemi silami snaží vypořádat s běžnými úkoly každodenního života, ale kvůli své roztěkanosti a nesoustředěnosti selhává. Pomocí jednoduchých metod popsaných v této knize lze zjistit silné a slabé stránky dítěte a natrénovat techniky, které jeho výkonové schopnosti posílí a pomůže mu zvládnout běžné denní problémy. 

Náš svatební průvodce - plánování vašeho dne "D" krok za krokem (V. Skalová) - praktické rady ke zvládnutí příprav i průběhu tohoto životně významného partnerského rozhodnutí.

Břicháč Tom. Jak jsem zhubl 27 kg a jak můžete i VY! (T. Kosačík) - kniha popisuje jednotlivé kroky autorova úspěšného hubnutí, který se s nadváhou potýkal již od dětství a vyzkoušel mnoho postupů, jak se přebytečných kil zbavit. Až na základě vyzkoušení vlastních postupů a receptů u něj došlo k viditelnému úspěchu a k získání ideální váhy.

Co očekávat, když máte diabetes. 170 tipů pro kvalitní život s diabetem (kol. autorů z Americké diabetické asociace) - zvládnout chronické onemocnění, jakým je diabetes, může být na první pohled nesnadným úkolem. V ČR je v současné době kolem 900 000 diabetiků a tato kniha je výborným rádcem jak pro pacienty, tak i profesionální zdravotníky. Publikace byla upravena a aktualizována pro ČR.

Další prevít? Jen to ne! (S. Brett) - pokračování úsměvného monologu dítěte a popisování jeho nových vjemů a pocitů, přičemž jako soupeře si bere svoje rodiče, jejichž starostlivost a péči bere jako omezení ve svém vývoji.

Matky matkám. Tak trochu jiná knížka o mateřství (kol. autorek) - tři oblíbené blogerky sepsaly své zkušenosti, užitečné rady a tipy pro všechny ženy, které si chtějí užít mateřství a nezbláznit se.

Nejen indigové děti. Nová generace dětí a vzestup pátého světa (P. M. H. Alwater) - autorka knihy popisuje charakteristické znaky těchto svérázných, výjimečně nadaných dětí rodících se od roku 1982. Poukazuje na zvyšující se inteligenci a dosud nerozvinuté schopnosti těchto dětí a poskytuje konkrétní rady, jak tuto generaci lépe chápat a pomáhat jí naplňovat její  potenciál.

Nejbohatší muž v Babylóně (G. S. Clason) - prostřednictvím poselství ze starodávných "Babylónských příběhů" lze získat inspiraci k rozvoji obchodních zdatností a finanční prosperity vedoucích k osobnímu blahobytu. Odhaluje skutečnost, jak se dostat k financím, jak si je udržet a jak peníze vydělávají další peníze.

O čem sním, když náhodou spím (A. Babiš) - Andrej Babiš ve své knize prezentuje svoji vizi pro Českou republiku do období r. 2035 a prokládá ji svými myšlenkami a úvahami.

100 nejkratších cest k tobě aneb příběh duše (P. Casanova) - kniha určená k zamyšlení není určena pro ty jedince, kteří věří pouze tomu, co vidí a nevěří tomu, že existuje něco dalšího neviditelného a nehmotného. A přitom je to právě touha, odhodlání a vnitřní síly, které pomohly z nehmotných představ udělat hmotnou realitu. Je to stejné jako hodnocení lidí podle vzhledu, aniž bychom nahlédli do jejich podstaty, kterou je jejich duše a myšlení.

Léčivé krystaly pro ženy (C. Mayet, N. Remy) - tato praktická publikace seznámí čtenářky s 20 základními léčivými krystaly a s 10 doplňkovými, které nejsou o nic méně důležité, protože posilují účinek předchozích. Každý krystal v sobě nese energii, která může pomoci k dosažení vnitřní rovnováhy a k nalezení harmonii duše, jenž jsou předpokladem k prožití radostného a spokojeného života. Je jedno, jestli tyto krystaly nosíme jako šperky nebo je používáme při meditaci a masážích příp. je umístíme v naší blízkosti.

Internet pro ženy - příručka pro ženy, které jdou s dobou (T. Dusíková). - návody k prohlížení a vyhledávání informací na internetu, práce s elektronickou poštou a sociálními sítěmi a spousta dalších praktických rad pro ženy všech věkových skupin.