Jdi na obsah Jdi na menu

Romány pro ženy 10/2022

 

Romány pro ženy - romantické, napínavé, psychologické, společenské

 

Kelbyová, N. M.:  Kostýmek Jackie Kennedyové.  V onen osudný den doprovázela první dáma Spojených států svého manžela J. F. Kennedyho do Dallasu - oblečena v růžový kostýmek, který pocházel jako většina jejího šatníku z newyorského butiku Chez Ninon, kde ve stejnou dobu pracovala mladá a nadějná švadlena Kate. Dostala možnost podílet se na zhotovení tohoto kostýmku a přestože se s J. Kennedyovou nikdy nesetkala, má profesionální představivost na střih i velikost zákaznice a snaží se objednávku dovést k dokonalosti. Kate si představuje, jakým spokojeným společenským životem a v luxusu si žije první dáma a po tragické události v r. 1963 si uvědomí, že skutečné štěstí spočívá ve zdánlivě obyčejných věcech.

 

Parkerová, M.:  Srdce mezi vinicemi.  Třicetiletá Hannah má před promocí na ekonomické škole a čeká ji vysněná budoucnost a slibná kariéra v prosperující firmě v New Yorku s nabídkou skvělého finančního ohodnocení. Těší se i na společný život s partnerem Ethanem, se kterým si naplánují společný výlet do Sonomy, malebného vinařského kraje. Ať již za to mohlo lahodné víno, kouzelná krajina nebo svérázní místní lidé - vše tak odlišné od zrychleného, hlučného městského života, tak Hannah začala přehodnocovat nejen své rozhodnutí vrátit se do velkoměsta, ale i svůj partnerský vztah. Když dostane nabídku od jednoho vinařství ohledně potřeby pomoci s finanční problémy, rozhodne se tuto výzvu přijmout. Jak to změní její život?

 

Bowenová, B.:  Kouzelný ostrov.  Jednoho pochmurného dne v Brooklynu si Lottie a Rose povšimnou inzerátu na nástěnce v mateřské škole ve znění: Hopewellská chata, Little Lost Island - stará hezká chata k pronajmutí. Obě si potřebovaly odpočinout - Lottie od panovačného manžela a Rose od svých zlobivých dvojčat a tak nad touto nabídkou začnou přemýšlet. I když finanční náklady nebyly zrovna malé, přesto se rozhodly, že si v létě dopřejí několik dnů na ostrově a užijí si klidu. Ostrov je zcela okouzlí, jsou uchváceny záplavou květin a svěžím vzduchem, příjemným posezením s nádherným výhledem na moře a vidinou bezstarosně strávených dní. Podmanivá atmosféra ostrova v nich začne otvírat myšlenky na možné životní změny.

 

Marchová, M.:  Hledám Colina Firtha.  V městečku Boothbay Harbor se potkávají tři ženy, které spojuje obdiv ke Colinu Firthovi. Novinářka Gemma sem přijíždí udělat rozhovor se slavným hercem, od kterého si slibuje záchranu své kariéry i manželství. Bea zase zjistí, že byla adoptovaná a rozhodne se najít svoji biologickou matku, která se mezitím dostane jako kompars do filmu s Colinem Firthem a ta zjistí, že by si také chtěla najít vysněného pana Darcyho.

 

Burke, A.:  Manželka.  Angela potkává Jasona na večírku, pro který zajišťuje občestvení. Prožije s ním krátký románek, který považuje za krátkodobý úlet. K jejímu překvapení se však z Jasona vyklube úspěšný profesor ekonomie a s Angelou to myslí vážně. Následující rok se vezmou a pro Angelu je manželství skvělou příležitostí začít nový život. Napříč spokojenému partnerskému vztahu si Angela až chorobně střeží svoje soukromí a zejména svoji minulost. Jednoho dne však idyla skončí, neboť je Jason obviněn ze sexuálního obtěžování stážistek. Následně přijde další žena, Kerry Lynchová, s mnohem závažnějším tvrzením, a i když Jason tvrdí, že je nevinný a Angela mu zpočátku věří, tak se v jejich vztahu začínají objevovat nesrovnalosti. A jednoho dne Kerry záhadně zmizí...

 

Court, D.: noční pohlednice.  Po otcově smrti zůstanou Alice a její těžce nemocné matce jenom dluhy. Obě truchlící ženy jsou odkázané jen na neochotnou podporu nepřející tety Jane, která se chce co nejdříve tohoto nepohodlného břemene zbavit. Proto nechá Alici zaměstnat u svých zámožných známých jako učitelku a vychovatelku, aby si vydělala na byt a stravu a následně by ji chtěla provdat za svého mnohem staršího příbuzného. Alici nezbývá než věřit, že ji snad před nepřízní osudu zachrání nadcházející vlídná a sváteční nálada Vánoc...

 

Robinsonová, T.:  Poslední velký den.  Ava Greenová má před sebou posledních pár měsíců života, ačkoliv jí ještě nebylo třicet let. Trpí nevyléčitelnou chorobou a po počátečním šoku se Ava rozhodne nepromeškat ani minutu času, který jí ještě zbývá. Již od svého dětství se nesmírně těšila, až se jednou vdá. Její rodina a přátelé se rozhodnou, že jí uspořádají svatbu snů. Příběhem ženy, která umírá a chce si ještě splnit svůj velký sen, žije celá země a příprava je průběžně prostřednictvím jednotlivých reportáží dokumentována v jednom známém časopisu pro ženy. Při té příležitosti se Ava seznámí s fotografem Jamesem a následně oba objevují bolestnou pravdu, že nikdy není pozdě potkat svou životní lásku.

 

Caplinová, J.:  Chata ve Švýcarsku.  Mina věří, že šálek horké čokolády dokáže vyřešit všechny trable a právě to ona potřebuje. Má za sebou trapnou záležitost - její poslední milostná eskapáda se stala hitem internetu. Mina si tedy sbalí kufry a odjíždí do útulné chaty své kmotry ve Švýcarsku, kde se rozhodne utopit svůj žal v té nejlepší horké čokoládě. Plán je jednoduchý: litry čokolády a žádní muži, což však platí jen do chvíle, než se ve vlaku do Alp potká s neznámým krasavcem.

 

Lee, H.:  Postav hlídku.  Mladá Jana se vrací z New Yorku do Maycombu v Alabamě, aby navštívila svého stárnoucího otce Atika. Doma však zjišťuje, jak se její město i blízcí lidé pod tlakem politických i rasových motivů změnili. Začnou se jí vybavovat vzpomínky z dětství a uvědomila si, že to, čemu vždy věřila, již není pravda. Ani si není jistá, jestli je otec stále ten neochvějný hrdina, který stojí vždy na straně práva a spravedlnosti, jak se jí jevil v dětství...

 

Taylor, K.:  Stopy minulosti.  Mladá bytová architektka Lexie se vydává na sever Irska, aby se ujala renovace sídla Dunmor Castle. Panská usedlost a její okolí jí však připadají důvěrně známé, i když si nevzpomíná, že by tam už někdy byla. Přáním Lexie, která vyrůstala jako sirotek, je dozvědět se něco o své minulosti.

 

Oakleyová, C.: Stačí jen dotyk.  Jubilee Jenkinsová odmalička trpí nevšední chorobou: má alergii na lidský dotyk. Poté, co na střední škole málem přišla o život po prvním polibku, tak odešla do ústraní a začala žít svůj život v naprostém osamění. Po matčině smrti však byla nucena postavit se reálnímu světu a jeho nástrahám. Získá práci v knihovně, kde se seznámí s Erikem a jeho adoptivním synem Ajou. Chlapec prožil velké trauma, neboť přišel o oba rodiče, což se výrazně a dlouhodobě podepsalo na jeho psychice. Kupodivu si chlapec s Jubilee rozumí a ta není lhostejná ani Erikovi, který v ní najde oporu a zamiluje se do ní. Velkým problémem je však bližší kontakt s Jubilee, protože pouhý fyzický dotyk je pro ni zničující.