Jdi na obsah Jdi na menu

Romány pro ženy od spisovatelky Petry Nachtmanové s osobním věnováním

26. 7. 2021

Romány pro ženy od spisovatelky Petry Nachtmanové 

 

Perleť na klice. Stačila chvilka a Marta se ocitla v prosperující firmě zcela sama. Tragédie ji připravila o milovanou rodinu a Marta si prožívá velmi krušné chvíle. Život však jde dál a přihraje jí do cesty o dvacet let mladšího Dušana, kterému Marta nabídne zaměstnání ve firmě. Prostřednictvím práce, která oba baví, dochází postupně ke vzájemnému sbližování a vzniku pevného přátelského pouta, tolik potřebného k nečekanému boji s přetvářkou a zradou svých nejbližších.

 

Poslední milenka. Ivana a Heřman Medníkovi žijí v manželském svazku, ve kterém si každý z nich vymezil svůj osobní prostor. Workoholik Heřman má nejen svoji nekonečnou práci, ale i řadu milenek a Iveta se věnuje zahradě a návštěvám svých známých. Jednoho dne se v domě objeví poslední manželova milenka a odloží tu jejich dítě. Iveta stojí před těžkou volbou, jestli má holčičku nenávidět, ignorovat nebo milovat...

 

Karibská láska. Rychlá rozhodnutí patří k životu. Koupíte letenku na karibský ostrov Curacao a za několik hodin trávíte čas s mužem, se kterým se vidíte poprvé v životě. Ani nevíte jak, vstřebáte okolní atmosféru a stanete se ostrovankou. Díváte se na poklidné moře, zapadající slunce, na kotvící lodě a pozorujete lidi, kteří nikam nespěchají. Pochopíte, že život může být plný pestrých barev.

 

Zlodějské ticho. Ivana si zvykla na samotu ve velkém domě, její dospělé děti žijí v cizině, manžel neustále pracuje a ona má stále stejný problém - nedokáže svůj volný čas smysluplně využít. To se však změní ve chvíli, kdy potká v obchodě s potravinami mladou Julii, kterou přistihne při krádeži, ale nenahlásí to. Vždyť i ona sama někdy něco menšího přenese bez placení přes pokladnu. Jenže Julie skutečně hladoví...

 

Hádka. Petr s Anitou se vzdali myšlenek na rozvod a chtěli zkusit začít znovu. Domluvili si romantický pobyt v luxusním hotelu, ale ani to nezabrání nočnímu ostrému střetu, při kterém Petr vyhodí manželku na chodbu. Ve stejnou dobu se tam objeví neodolatelně vypadající muž, který Anitu pozve do svého pokoje a od té doby ji už nikdo neviděl. Petr se obrátí na policii a několik hodin po ohlášení zmizení jeho manželky jej navštíví muž, který ztratil manželku před pěti lety za stejných podmínek. Seznámí Petra s informacemi, které se mu za ta léta podařilo o únosci zjistit. Podaří se Anitu najít dřív, než dojde k nejhoršímu?

 

Dieta krajkového prádla. Tamara miluje nade vše čokoládu, Edita klasickou českou kuchyni a Jana úplně všechno jídlo. Tamara si přeje znovu najít lásku, a proto chce skvěle vypadat a mít dobrou kondici. Kamarádky ji v jejím úsilí chtějí podpořit a přitom zhubnutí a vylepšení kondice se hodí i jim. Zaměří se tedy na vyhledávání vhodných diet, praktik a fíglů, aby měla jejich snaha patřičný efekt. K dosažení cíle však vede cesta plná nástrah, pokušení a veselých i neobvyklých situací.

 

Na psí uši. Romantický příběh s kriminální zápletkou o věrném přátelství nalezeného a opuštěného štěněte, které v sobě nezapře lovce. Jeho nová rodina stále řeší psí průšvihy a zaplete se i do kriminálního případu. 

 

Historické romány Petry Nachtmanové

 

Zazděná zaživa. Hrdinka historického příběhu, Kateřina ze Šelmberka si musela proti své vůli vzít za manžela Mikuláše Trčku z Lípy, ale od staršího muže nemohla dostat to, po čem toužila. Jednou jí nehoda u vody přivedla do cesty mladého muže, do kterého se zamilovala. Manžel se to však dozvěděl a krutě potrestal nejen Kateřinu, ale i ostatní, kteří s ní sdíleli toto tajemství. Příběh je inspirovaný skutečnou událostí i několika pověstmi o mladé opočenské paní, kterou nechal manžel za nevěru zazdít.

 

Sesterská bouře. Jan Ludwig z Luzin se na první pohled zamiloval do krásné Arlidy, která ho našla na francouzském pobřeží, když se v neklidném moři převrhnul jeho člun a moře ho vyneslo na břeh. Tajemná kráska ho doslova očarovala a on zůstává nějaký čas ve Francii u svých přátel. Život Jana a Arlidy se spojí, ale nemá dlouhého trvání. Arlida Jana opouští a zanechává mu jejich dceru Melissu, jejíž osud je poznamenán rodovým prokletím. Dívka prožívá šťastné dětství, ale jednoho dne nastane chvíle, kdy se bude muset vypořádat se svým osudem.

 

Srdce z kamene. Milada je jediné dítě Jindřicha z Licharnice a dokázala mu nahradit i vytouženého syna. Umí lovit zvěř, bojovat, ale odmítá se vdát, aby neztratila svoji volnost. Tragická otcova smrt ji přinutí, aby uvažovala o vdavkách, ale pro svého nastávajícího muže si stanovila splnění těžkého úkolu. Hradu bez vládce si povšimne i loupeživý rytíř Vlado Šolfena, za kterým zůstává jen spoušť, neštěstí a mrtví. Podařilo se mu ovládnout hrad, licharnickou vdovu Kateřinu čeká krutý osud a Miladě se naštěstí podaří z hradu včas uprchnout. Toulá se po kraji a netuší, co ji ještě čeká...

 

První noc bez lásky. Historický příběh inspirovaný pověstí "Nevěstina louka" z oblasti Českokamenicka. Na svém panství, kde se usadil zlý a odpudivý Ferdinand Karabica, hodlá uplatňovat právo první noci. Tato hořká rozlučka s panenstvím čeká každou nevěstu tohoto panství a ženy nesou tento svůj osud velmi rozdílně, některé se s rozkazem smíří, jiné volí raději tragický konec.